Leergang Bestrijding Witwassen en Terrorismefinanciering

Afbeelding Leergang Bestrijding Witwassen en Terrorismefinanciering

“Misdaad mag niet lonen!”, met dit adagium zet de financiële sector zich al decennialang in om witwassen en terrorismefinanciering te bestrijden. De wetgever zet zich vanuit zowel Europa als op nationaal niveau in om aan de hand van bijvoorbeeld de AMLD’s, de AMLR en de Wwft deze fenomenen te beteugelen. In de loop der jaren is door onderzoek en ervaring meer en meer bekend geworden over methoden en technieken die door criminelen worden gebruikt. Om deze effectief te kunnen bestrijden moeten deze wel eerst herkend worden. “Hoe doe je dat dan?” is een logische vraag, waar deze leergang een adequaat antwoord op biedt. 

Het Nederlands Compliance Instituut biedt deze leergang inmiddels al jarenlang succesvol aan, waardoor het diploma ook echt een begrip is geworden bij zowel werkgevers als werknemers. De opleiding is niet alleen gericht op medewerkers van financiële ondernemingen, maar ook op mensen die actief zijn in andere sectoren die betrokken zijn bij deze wereldwijde strijd, zoals advocatenkantoren, notarissen, makelaars en dergelijke. 

De opleiding start met een zelfstudie, het examen van deze zelfstudie moet voor aanvang zijn afgelegd. Vanuit dit gedeelde kennisfundament ga je in de lessen aan de slag met het toepassen van deze kennis in praktijksituaties, onder begeleiding van ervaren docenten die ook actief zijn in dit vakgebied. Het gaat daarbij niet alleen over het herkennen van risico’s, methoden en technieken, maar zeker ook over het nemen van adequate maatregelen. Hierbij komen vanzelfsprekend ook belangrijke pijlers uit wet- en regelgeving, zoals de Wwft, aan bod. Hierbij kun je denken aan de risico-analyse, het cliëntenonderzoek, transactiemonitoring en het melden bij FIU Nederland. Ook komt de sanctiewetgeving aan bod, net als de verhouding met toezichthouders op dit dossier en aandachtspunten voor gespreksvoering over deze onderwerpen. 

In 2024 is deze leergang officieel geaccrediteerd door DSI. Dit betekent dat deelnemers die na 1 augustus 2024 deelnemen aan deze leergang en hun diploma halen, zich kunnen inschrijven in het DSI register AML Professional. In het LBW-programma maakt vanaf 1 augustus 2024 een e-learning ook deel uit, waarin een aantal aanvullende onderwerpen wordt behandeld. 

Na het halen van een voldoende score op je examen, het volgen van alle lessen en het doorlopen van de e-learning van deze leergang ontvang jij je LBW-diploma. Het diploma toont aan, dat jij brede kennis hebt opgedaan, die je vervolgens gelijk kunt toepassen in de praktijk.  

Onze docenten scoren gemiddeld een 8,5 in 2024

De docenten zijn professionals met verschillende achtergronden uit de wetenschap, opsporing en het bedrijfsleven. De DSI-geaccrediteerde Leergang Bestrijding Witwassen en Terrorismefinanciering biedt jou een unieke kijk in de keuken van de bestrijding van witwassen, tegengaan van financiering van terrorisme en het handhaven van sanctiemaatregelen in de praktijk. 

 

 

Details

Startdata

05/02/2025 - Op locatie

03/04/2025 - Op locatie

Studieduur

3 dagen

Aantal deelnemers

16

Kosten

2.775,- vrijgesteld van BTW

Persoonlijke aandacht en betrokkenheid

Meer dan 25 jaar ervaring

Onze compliance adviseurs en docenten zijn specialisten uit de praktijk

Afbeelding Leergang Bestrijding Witwassen en Terrorismefinanciering

Vragen over deze opleiding?

Meld je aan voor onze informatieavond!