Klantonderzoek helpt organisaties inzicht te krijgen in wie hun klanten werkelijk zijn en welke risico’s zij mogelijk vormen. Dit proces is essentieel voor de integriteit van het financiële systeem en biedt een basis om financiële criminaliteit, zoals witwassen en fraude, tegen te gaan. Door klanten te kennen, kunnen bedrijven risico’s beter beheersen en ervoor zorgen dat ze voldoen aan nationale en internationale wetgeving. Het gaat daarbij niet alleen om naleving van regels, maar ook om verantwoordelijkheid nemen: handelen in het belang van de klant én de maatschappij. Zo draagt klantonderzoek bij aan een veilige en transparante financiële sector.
AML, CDD, KYC en Wwft
Bij klantonderzoek draait het om weten met wie je zaken doet. Dit versterkt risicobeheersing en waarborgt de integriteit van het financiële systeem.
Klantonderzoek en integriteit: vertrouwen opbouwen
Hoe kunnen we je helpen?
Wij ondersteunen organisaties bij het uitvoeren van effectief klantonderzoek door advies, training en praktische begeleiding. Onze experts helpen je om integriteit binnen klantrelaties te waarborgen en voldoen aan vereisten rond klantonderzoek, risicobeheersing en regelgeving. Of het nu gaat om het opzetten van beleid, het uitvoeren van een klantonderzoek, of het trainen van jouw team in complexe wetgeving: wij bieden maatwerkoplossingen om je te helpen een betrouwbare en veilige financiële omgeving te creëren.
Veelgestelde vragen over klantonderzoek en integriteit: hoe kunnen wij je ondersteunen?
- Kunnen jullie ons helpen om klantonderzoek efficiënt in te richten zonder ons proces onnodig te vertragen?
- Hoe kunnen jullie ons ondersteunen bij het voldoen aan anti-witwaswetgeving, en hebben jullie capaciteit om ons te ontzorgen?
- Kunnen jullie extra handen en training bieden om onze medewerkers te helpen financiële criminaliteit sneller te herkennen?
- Welke tools en ondersteuning kunnen jullie bieden om klantgegevens actueel en betrouwbaar te houden?
- Hoe kunnen jullie ons begeleiden bij het vertalen van complexe regelgeving naar praktisch beleid, met aanvullende capaciteit waar nodig?
Onze opleidingstips:
Zelfstudie Leergang Bestrijding Witwassen
Dit zelfstudiepakket laat jou uitgebreid kennismaken met de bestrijding van witwassen en terrorismefinanciering. Het neemt je bij de hand door zowel de theorie als sprekende voorbeelden uit de praktijk. Je krijgt inzicht in de problematiek van de bestrijding van witwassen en terrorismefinanciering, de anti-witwaswetgeving, de gevolgen van non-compliance en wat in de praktijk daartegen te doen.
Gastcollege complexe structuren en witwassen
Met het gebruiken van complexe bedrijfsstructuren wordt er zoals bekend veel geld witgewassen. Maar hoe werken deze structuren eigenlijk en waar moet ik op letten als ik ze tegenkom? Dit zijn twee vragen waar we graag antwoord op geven in het gastcollege over dit thema.
Meer lezen?
Wwft, AMLR, DORA en AIR: een Leven Lang Leren
Hoe zorg je ervoor dat mensen in de organisatie zich aan wetten, regels en intern beleid houden? Dat is de vraag waar directeuren en managers al lang voor de uitvinding van de compliance officer mee bezig waren. Met de ontwikkeling van de bedrijfskunde en aanverwante studierichtingen kwam een gigantische stroom management artikelen en -boeken op gang. Kilometers boekenplank zijn volgeschreven over de manieren waarop je mensen in organisatie kunt laten doen wat jij wilt.
De LBW geaccrediteerd
Het Nederlands Compliance Instituut biedt al jarenlang de Leergang Bestrijding Witwassen en Terrorismefinanciering (LBW) aan. Dè vakopleiding voor AML- en CDD-professionals in Nederland. Wij zijn blij en trots om aan te kondigen dat Stichting DSI heeft besloten deze opleiding te accrediteren.